KOCAELİ / KARTEPE - Hacı Halim Karslı İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

Okulumuzun ilk binasına, mahalleye de adını vermiş olan hayırsever Hacı Halim Karslı tarafından 1970 yılında başlanmış, 1973 yılında tamamlanmıştır.

Eğitim ve öğretimin sağlanabilmesi için gereken diğer bütün ihtiyaçlar yine hayırsever Hacı Halim Karslı tarafından temin edilerek okul Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Kurucusunun adı verilen okul 10 Ekim 1973 tarihinde eğitim öğretime ilkokul olarak başlamıştır.

1997 yılına kadar Hacı Halim Karslı İlkokulu olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okulumuzun ilk öğretmeni Şükrü ÖZAYDIN’dır. Tek öğretmenle hizmete açılan okulda mahallenin gelişmesi ve nüfusun artması ile birlikte kadroda genişlemiştir. Okulumuz 1996–1997 yılına kadar normal öğretim olarak eğitim öğretime devam etmiş, 8 yıllık İlköğretim yasası ile okulumuz “Köseköy Hacı Halim Karslı İlköğretim Okulu” adını almıştır. 8 yıllık eğitimin zorunlu olmasından sonra ihtiyaca cevap veremeyen tek katlı binanın yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan 3 katlı Amerikan Siding kaplamalı modern yeni binada eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Okulumuzda 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile, ilkokul biriminde 1 Müdür, 1 kadrolu 1 ücretli olmak üzere 2 Okul Öncesi Öğretmeni, 4 Sınıf Öğretmeni; ortaokul biriminde 1 Müdür Yardımcısı, 4 kadrolu 1 sözleşmeli branş öğretmeni, başka okullardan görevlendirilen 4 branş öğretmeni ve açık kalan branş dersleri için de 3 ücretli öğretmen olmak üzere toplam 20 personel görev yapmaktadır. Okulumuzun temizlik hizmetleri 1 kadrolu ve 1 İŞKUR-TYP (Toplum Yararına Çalışma Programı) personeli tarafından yürütülmektedir. Okulumuzda toplam 10 derslik mevcuttur. Mevcut binamızda 1 Fen Laboratuvarı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Kütüphane, 1 Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 mescid, 1 sistem odası/arşiv bulunmaktadır. Okulumuz, 25 okul öncesi, 64 ilkokul ve 80 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 169 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 21.09.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 09:29 - Görüntülenme: 42