KOCAELİ / KARTEPE - Hacı Halim Karslı İlkokulu

May

1-A sınıfı öğretmenimiz Hacer İSKENDER kendi gözetiminde  uyguladığı , " bir ay içerisinde en çok kitap okuma " etkinliğine tüm sınıf katılım katılım göstermiş. Öğrencilerine kitap okuma sevgisini kazandırmayı amaçlayan Öğretmenimiz Hacer İSKENDER' in öğrencileri Kitap Kurdu belgesi almaya hak kazandı. Öğretmenimiz ve velilerine teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Hacı Halim Karslı İlkokulu birinci sınıf öğrencilerimiz okuma bayramı sevincini bir bayram havasında Okul müdürü , öğretmenlerimiz ve aileleriyle paylaştılar. Okul Müdürü Vural AKPINAR 1-A Sınıf öğretmeni Hacer İSKENDER' e emeklerinden dolayı teşekkür  ederek , öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da coşkuyla kutladık.

Nis

Değerli karikatür sanatçımız Erdoğan OĞULTEKİN okulumuzu ziyaret etti. Kendi kitapları da dahil çizimlerini yaptığı kitapları da imzalayarak öğrencilerimizin keyifli bir kitap etkinliği gerçekleştirmesini sağlayan sanatçımız bir ropörtajında kendini şöyle tanıtmış. "Profesyonel olarak karikatüristlik, illüstratörlük ve grafikerlik yapıyorum. Dolayısıyla çizgiyle ilgilenmekten, çizmekten çok büyük zevk alıyorum. Günümün büyük bir bölümünü buna ayırıyorum. Bu arada müzik dinlemeyi de ihmal etmiyorum."

Erdoğan OĞULTEKİN kimdir: "Erdoğan Oğultekin (1963, İzmit) Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1985 yılında Oğuz Aral yönetimindeki Gırgır dergisi kadrosuna katıldı. "Sabah", "Milliyet", "Vatan", "Takvim", "Güneş", "Akşam", "Bugün", "Fotomaç" gibi ulusal gazetelerde günlük bant-karikatür ve illüstrasyonlar çizdi. "Gırgır", "Fırt", "Avni", "Dıgıl", "Hıbır", "Hey Girl", "Esquire", "Cosmopolitan", "Miço", "Gonca" gibi dergilerde çizdi. Karikatür yarışmalarında 20 dolayında ödül aldı. Kendi yazıp çizdiği "Miço" ve "Boncuk" masal kitapları serisi yayımlandı. Halen çocuk dergilerinde çiziyor, çocuk kitapları resimliyor."

Nis

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  Kaymakamımız Sayın Ömer Hilmi YAMLI , İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ferhat DİLEK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri okulumuzu ziyarete geldiler.

Okul Müdürü Vural AKPINAR okulumuz  öğretmenleri  ile birlikte Kaymakamımız Sayın  Ömer Hilmi YAMLI'ya  çiçek takdim ederek ilçemizde eğitime verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. Öğretmenler ile bir süre sohbet edip  karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Kaymakamımız s YAMLI, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile gerçekleştirdiği bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kaymakamımız Sayın Ömer Hilmi YAMLI  bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak  öğretmenlere ve Okul Müdürü Vural AKPINAR'a teşekkür etti.

Ara

Okulumuz 1-A sınıfı nefes çalışması etkinliği yaparak doğru nefesin önemini kavradılar.

Öğretmenimiz Hacer İSKENDER'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hacer İSKENDER ile birlikte matematik dersinde onluk birlik kavramlarını öğrendiler. Öğrencilerimiz Veli desteği ile hazırlamış oldukları materyallerle Onluk Birlik Evi yaparak Onluk birlik kavramlarını pekiştirdiler. Öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

2-A sınıfı öğrencileri Okuyorum,Eğleniyorum/ Öğreniyorum Kitap okuma Projesi kapsamında Kasım ayında "Dünya Nefes Alsın "adlı hikaye kitabını okudular. Bu kitabın içeriğini yaptıkları maketlerle Okul Müdürümüz Vural AKPINAR 'a tanıtarak, "Temiz Enerji ve Yeşil Dünya " konularında  okulumuzda farkındalık oluşturdular.

2-A sınıfı öğretmenimiz Gülüzar KÜÇÜK'e ve öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

03.12.2022 tarihinde Okul Temelli Mesleki Gelişim hizmetiçi eğitim faaliyeti kapsamında "Bilişim Teknolojilerinin ve İnternetin  Bilinçli , Güvenli Kullanımı " konulu seminer, okulumuz sınıf öğretmeni Aylin ZEREY KAYA tarafından gerçekleştirildi.

Kas

Hacı Halim Karslı İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri okulumuzda düzenlenen törenle aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Başöğretmenimiz ve Ulu Önder Atatürk'ü andı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası boyunca resim,şiir ile Atatürk'ü O 'nun fikirlerini ve inkılaplarını işleyen öğrencilerimiz  10 Kasım sabahı okulumuzdaki tören alanında hazır bulundular. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan 10 Kasım töreni öğrencilerimizin okuduğu şiir ve hazırladıkları gösterilerle devam etti.